Supervisie en onderwijs

Home / Supervisie en onderwijs

Voor GZ-psychologen en voor psychotherapeuten (eventueel ter verkrijging van het lidmaatschap van de VCgP en/of de NVGP) worden supervisie- en onderwijsmogelijkheden geboden.

Margreet Vos is naast psychotherapeut tevens als supervisor actief voor verschillende opleidingen.

Supervisie en leertherapie

Een supervisor en leertherapeut werkt mee aan de opleiding tot psychotherapeut. Om het vak van psychotherapeut te leren is veel praktijkervaring nodig. Tijdens de opleiding wordt hiervoor gebruik gemaakt van intervisie, waarbij studenten elkaar ondersteunen.
Daarnaast wordt gebruik gemaakt van leertherapie, waarbij studenten worden aangemoedigd om zichzelf als therapeut te leren kennen en daarin het vakmanschap te ontwikkelen. Supervisie wordt ingezet op het moment dat de psychotherapeut in opleiding met cliënten gaat werken.

Vereisten voor supervisoren

Om als supervisor te mogen werken, moet een psychotherapeut aan verschillende eisen voldoen. Deze hebben betrekking op de registratie in het BIG-register, het aantal jaren ervaring en het aantal uren per week dat de supervisor werkzaam is als psychotherapeut. Daarnaast is een opleiding tot supervisor nodig, evenals een verklaring van onbesproken gedrag.

NVGP en VCgP

Margreet Vos voldoet aan deze vereisten en is supervisor voor de Nederlandse Vereniging voor Groepsdynamica en Groepspsychotherapie (NVGP) en de Vereniging voor Cliëntgerichte Psychotherapie (VCgP), waarvoor zij tevens leertherapeut is.